Online teabolt
Keresés
 


Kapcsolat
Carpe Diem Teaház
+36 (20) 414 7203
carpediemteahaz@gmail.com

Főmenü
Hírek és hírlevél
Közösségi média
A teaház kedvelt oldalai

www.teautja.hu - Online teaház

www.japantea.hu - A japán teák oldala

www.puerh.hu - A Magyar pu'erh oldal

 
 

Sakura zöld teaJeges teát készíteni három alapelv figyelembevételével lehet.


Először is:


- a teát használhatjuk a jéggel feloldható és felhígítható esszenciaként,

- lehűthetjük a kész teát és

- készíthetünk teát hideg környezetben is.


sakura cha


 
  Az első módszer kényelmes, gyors, erőszakos és eredményes. Nyelvünk már hozzászokott a vasvillaként szurkáló aromákhoz, az E, Eu és US konform, fokozó, édesítő, alapanyagként használt kiegészítő szerekhez, így meg sem kottyan neki egy két-háromszoros tea túladagolás, az ízek pedig olyannyira jelen lesznek mint a csellista a 2. sorból a koncerten. Minden azon múlik, milyen teát használunk. A hamburgi ízesített teák már önmagukban is öldöklő aromakombinációk, kémcsőben született teatorták, ezek jégre ültetve aromabombaként ketyegnek tovább, egészségvédő értékük a nullához közelít. Mindig eredményesebb és végeredményben olcsóbb. igazi, jó minőségű teákat használni, nem is szólva arról, hogy az ízesített teák általában olcsó, értsd értéktelen, nyár végi teákon, tehát banchákon üdülnek, ezek pedig összességében már erősen lúgosak.


sos sakura

Az alábbiakban egy dicséretre méltó kompromisszumot láthatnak hagyomány és az új teaízek között. A sakura pusztán esztétikai, meditatív, holisztikus szerepe végre gasztronómiai dimenzióvá tágul. A sakura szépségét sóban teszi el a japán emlékezet, mi ezt rövid hideg vizes áztatással hígítjuk, a sós jeges teát egyenlőre későbbre tartogatjuk.A tea alapja egy olcsó-közepes árkategóriájú valódi sencha, amiből kb. 8 grammot használunk fel (ez kb. 200 forintba kerül) és 2,5 dl 75 Co-os vízzel öntjük fel 4 percig. Az elkészült teát fél dl cukorszirupra és koktélcseresznyével puhított jégre öntjük. A cukorszirup és a koktélcseresznye kényszerű kompromisszum eszközei, ráadásul a cseresznye még félrevezető is - semmilyen köze nincs a sakurához, olyan mint a tojás a magyar spegetti tésztájában.

A kész tea kellemesen kesernyés, levetkőztetett, kitakart ízeket mutat. Megisszuk, aztán visszamegyünk a teaházba és készítünk egy jó senchát.

jeges sakura cseresznye tea japán cseresznye tea

Hozzászólások


 
Ugrás az oldal tetejére
 
 
 
Az oldalt tervezte