Online teabolt
Keresés
 


Kapcsolat
Carpe Diem Teaház
+36 (20) 414 7203
carpediemteahaz@gmail.com

Főmenü
Hírek és hírlevél
Közösségi média
A teaház kedvelt oldalai

www.teautja.hu - Online teaház

www.japantea.hu - A japán teák oldala

www.puerh.hu - A Magyar pu'erh oldal

 
 

Organikus mate tea


kraus tea szántó vető

Az organikus ugyanolyan varázsszó, mint a fair trade, vagy a "bio". A teák esetében az organikus valójában egy minőségbiztosítási rendszert jelent, ami garantálja, hogy a tea káros anyag tartalma nem halad meg bizonyos határértékeket. Ezek az anyagok a legkülönfélébb, a mezőgazdaságban szokásosan használt növényvédőszerektől a környezetből a növényre jutó egyéb terhelő anyagokig terjedhetnek. Ahhoz, hogy egy teáról kijelenthessük, hogy organikus termelésből származik, valójában egy komplex, a termelés egészére kiterjedő szemléletre van szükség. Ebből kapunk ízelítőt az egyetlen deklaráltan és elismerten organikus mate gyártótól, az argentín Kraustól.
 
kraus yerba mate

 

A Kraus egy úttörő földműves öröksége, aki a XX. Sz. elején kezdte el a mate tea termsztését és feldolgozását Misiones tartományban. Jelenleg a Kraus egy kis családi cég, ami fekete és zöld teát, yerba matét termel vegyszermentesen, organikusan, hagyományos eszközökkel, limitált mennyiségben. A Kraus ültetvényei Santo Domingo Savio járásban, San Ignacio helységben, Misiones tartományban találhatóak, közel San Ignacio Miníhez, amely egyike a 30 történelmi, jezsuita misszióból kinőtt településnek, egyedülálló, vad, természetes környezetben.

 

Mik az organikus mezőgazdasági művelés alapelvei?

 

  • Hosszú ideig fenntartani a talaj termőképességét és megőrizni azokat a körülményeket, amelyek döntő hatással lehetnek a föld biológiai tiszatságára, életképességére.

 

  • Természetes eszközökkel való munkálkodás, anélkül, hogy uralkodni akarnánk a természet felett.

 

  • Csökkenteni azokat a szennyező folyamatokat, amelyek a mezőgazdasági tömegtermelés velejárói.

 

  • Természetes eredetű tápanyagok használata.

 

  • A termőterület genetikai sokszínűségének megtartása, beleértve a vad ökoszisztéma és az ültetvények együttélését és védelmét.

  • A föld természetes adottságainak megtartása az eljövendő generációk érdekében.

 

"A hagyományok iránti nagy tisztelettel és szeretettel műveljük a földet, a fenntartható mezőgazdaság elveinek figyelembevételével, a föld hosszú távú termőképességének fenntartásán fáradozunk. Ültetvényeinken nem használunk sem növényvédő szereket, sem szintetikus tápanyagokat. Hisszük, hogy a természetesség a legjobb, ezért kizárólag természetes herbáriumokat használunk, ízesítők, színezőanyagok és mesterséges tartósítószerek nélkül.


A lehető legtermészetesebb tea előállításáért dolgozunk. A legjobbat szeretnénk megosztani Önökkel."

 

 Milton Kraus

Mint nagyapám idejében.

kraus yerba mate ültetvény

kraus mate szüret

kraus mate szüret

kraus mate szántó

mate szüret - Kraus, Misiónes


Hozzászólások


 
Ugrás az oldal tetejére
 
 
 
Az oldalt tervezte