Online teabolt
Keresés
 


Kapcsolat
Carpe Diem Teaház
+36 (20) 414 7203
carpediemteahaz@gmail.com

Főmenü
Hírek és hírlevél
Közösségi média
A teaház kedvelt oldalai

www.teautja.hu - Online teaház

www.japantea.hu - A japán teák oldala

www.puerh.hu - A Magyar pu'erh oldal

 
 

A japán tea fajtái


Japán tea
 
Az alábbiakban a japán teák családfáját mutatjuk be. A japán teák néhány ritka kivételtől eltekintve zöld teák,. A zöld teák gyártása során a szedés és a feldolgozás, sodrás során bekövetkező sérülések elindítják a tea fermentációját. A fementáció során a tea fő összetevőinek számító polifeonolok alakulnak át. Ennek megakadályozására a zöld teákat sütéssel, vagy gőzöléssel hőkezelik.
 
Japán tea
Árnyékolt teák
Matcha
Gyokuro
Kabusecha
 
Sencha
Shincha - új tea
 
Mecha, avagy  a fenti teák gyártásából eredő teák
Karigane
Konacha
Yin
 
Érett, nagylevelű teák
 
Kawayanagi
Bancha
Hojicha
 
Pirított rizzsel kevert teák
Genmaicha
 
 
 
 

Hozzászólások


 
Ugrás az oldal tetejére
 
 
 
Az oldalt tervezte