Online teabolt
Keresés
 


Kapcsolat
Carpe Diem Teaház
+36 (20) 414 7203
carpediemteahaz@gmail.com

Főmenü
Hírek és hírlevél
Közösségi média
A teaház kedvelt oldalai

www.teautja.hu - Online teaház

www.japantea.hu - A japán teák oldala

www.puerh.hu - A Magyar pu'erh oldal

 
 

A tea kémiája


a tea kémiája
  A cím talán sokakat megriasztott, pedig nem árt néhány alapvető dologgal tisztában lenni, főleg, amikor antioxidánsok, szabadgyökök és EGCG folynak még a vízcsapból is. Mi van a teában és mi hasznosul ebből az emberi testben? Bármilyen tea feldolgozásának elsődleges célja, hogy a tea sejtjeiben található elsődleges polifenolok, az ugyanott található enzimek és a levegő oxigénje között kapcsolatot hozzon létre komplex, új aromákat, ízeket és színeket állítva elő ezzel. Világos, hogy a levegő páratartalma, a hőmérséklet, a felhasznált tea minősége a folyamatot jelentősen befolyásoló tényezők, így végtelen számú teavariánst és teaházat hoznak létre. De a tea nemcsak az eredetileg természetes növényvédőszerként funkcionáló tanninokat rejti, hanem tartalmazza az emberiség legáltalánosabb kábítószereinek a metilxantin alkaloidák mindhárom tagját. Ha ez nem lenne elég, akkor elképesztő gazdagságban találunk a teában olajokat, van közöttük, amelyik esszenciaként hasznosul, másokat az űrállomások giroszkópjai látnak vendégül.

Cha Qi következik csakis tudományosan.


Mitől tea a tea?    
Enzimek és polifenolok 

Polifenolok a borban és a teában
A francia paradoxon
Tea a fémkannában
Rakétaelhárító rendszereket elhárító rakéta
     
A tea ereje:
  Alkaloidák: tein, vagy koffein?
alkaloidák   A tea, mint méreg
    A zöld erősebb, vagy a fekete?
    Teaszertartás és koffein
    A tea elvonása
    Mellékhatások
     
A tea illata
  Keserű tea, édes tea
    Olajok és esszenciák
     
     
Mindent a teáról   A tea teljes kémiai összetétele
    A tea tesztelése és ízlelése
     

 
 


Hozzászólások


 
Ugrás az oldal tetejére
 
 
 
Az oldalt tervezte